albumreview: Jungle - Volcano

'Volcano' is het nieuwe album van Jungle en de opvolger van 'Loving In Stereo' uit 2021. Met 'Volcano' aan het Londense duo de taak het succes van de voorganger te evenaren.

'Loving In Stereo' bracht hen net als met de voorgangers in de top- 10 van de albumlijst in hun thuisland, maar met de #3 positie werd het hun eerste top- 3 album. Het leverde hen vele miljoenen streams op en daarnaast veel mooie optredens, waarbij ze met complete live- band komen. Ook in de studio wordt bijna alles met echte instrumenten ingespeeld, voor dit album is slechts één sample gebruikt volgens de promotekst, maar de heren zelf noemen twee samples. 

Maakt niet uit, voor het album maakt het weinig verschil waarschijnlijk. 'Volcano' is een lekker dansbaar, zomers album geworden. Met van alles, van een echte dansstamper als "Holding On" tot "Problemz" en "Good At Breaking Hearts" die zo op een soul- of funkverzamelaar zouden passen. En hoewel ze in de single hitlijsten niet echt doorbreken is een "Back On 74" prima kandidaat voor een radiohit. 

En zo is 'Volcano' geschikt voor zowel liefhebbers van de jaren '70 vibes als voor mensen die nu gewoon een lekker relxaed zomers klinkend album willen luisteren.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Volcano' is sinds 11 augustus verkrijgbaar via Cailo Records/ AWAL Recordings Ltd en te streamen op de bekende platforms. Op 15 november is liveband te aanschouwen in AFAS Live te Amsterdam, maar die show is inmiddels al ruim uitverkocht. Bekijk hieronder de video voor "Back On 74" of beluister het hele album via Spotify.


Comments