albumreview: Splinter - Role Models

De Nederlandse band Splinter, een Haags-Amsterdams viertal, bestaat uit ex-leden van Death Alley, Birth of Joy en Vanderbuyst. Na debuutalbum 'Filthy Pleasures' uit 2021 zochten ze een nieuwe geluid. In samenwerking met producer Mario Goossens (Triggerfinger/Sloper) gingen ze aan de slag voor wat nu 'Role Models' is geworden. 

Het resulteert in meer dansbare liedjes, minder 'recht toe recht aan rock'. Elektronische invloeden, een orgel. Grappige teksten ("Opposite Sex"), jaren '80 ("Velvet Scam"), stampende retrorock ("Every Circus Needs A Clown"), wat door de ritmesectie een behoorlijk "Radar Love"- gevoel meekrijgt. 

"Computer Screen" wijkt met harmoniezang rond de piano behoorlijk af van de andere nummers en met afsluiter "It Should Have Been Over" is er zelfs een akoestisch kampvuurliedje.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Role Models' is verkrijgbaar via Noisolution en te streamen op de bekende platforms. De band viert de release vanavond met een show in Studio Klaplong te Leiden. Bekijk hieronder de video voor "Opposite Sex" of beluister het hele album via Spotify.

Comments