Courtney Barnett maakt soundtrack voor eigen documentaire

De Australische alt-rock ster Courtney Barnett heeft voor de documentaire Anonymous Club van regisseur Danny Cohen een volledig instrumentaal album als soundtrack gemaakt. De plaat heet 'End of the Day' en bestaat uit 17 tracks waar sfeer, toon en textuur centraal staan, naast het gebruiken van traditionele songstructuren en melodische aantrekkingskracht. 

Het markeert een behoorlijke koerswijziging voor een artiest die haar reputatie heeft opgebouwd met diepgaande lyriek in combinatie met haar gitaarspel. Alle nummers zijn geschreven door Courtney en Stella Mozgawa (drumster Warpaint), die ook heeft meegeholpen op het album 'Things Take Time, Take Time' uit 2021. 

Het idee ontstond toen Barnett experimenteerde met nieuwe apparatuur en eigenlijk wat voor zichzelf aan het klooien was. Cohen had een documentaire over haar gemaakt en had nog een soundtrack nodig. En Mozgawa? Die was ook met nieuwe speeltjes bezig. En zoals 1+1+1 drie is, werkte dat ook hier. Het levert 40 minuten geluid op, waar het niet om het liedje draait. Voor de liefhebber zeg maar.

'End Of The Day' is sinds 8 september verkrijgbaar via Mom+ Pop Music en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor het langste nummer "Get On With It" of beluister het hele album via Spotify.

Comments