albumreview: Dub FX - Infinite Reflection

DUB FX verwierf bekendheid als straatartiest met waanzinnige straatoptredens. Video’s hiervan werden op YouTube gedeeld en gingen al snel viraal. Tien jaar geleden bracht de muzikant zijn debuutalbum uit en verving hij straatoptredens met uitverkochte zalen. Inmiddels is DUB FX vele albums en miljoenen streams verder. 'Infinite Reflection' is zijn nieuwste album.

De Australische muzikant combineert o.a. hiphop, reggae, dubstep en drum-'n-bass tot zijn eigen stijl. Het gebruikelijke vergelijken met andere artiesten is dan ook best lastig. Alle negen nummers werden week per week uitgebracht tot op 22 september het album compleet was. 

Het levert een geheel op dat nergens echt opvalt naar de bovenkant, maar ook geen nummers bevat die je wegzet als opvullertje. Relaxed, dansbaar, fijne achtergrondmuziek en om te luisteren. Een mix van alles. Op meerdere nummers werkt hij samen met producers Paolo Baldini Dubfiles en Mista Savona, saxofonist Mr Woodnote en zangeres Sahida Apsara.

Beoordeling: 7,2/ 10

'Infite Reflection' is sinds 22 september verkrijgbaar via Convoy Unltd en te streamen op de bekende platforms. Op 10 november is hij live te zien in de Melkweg Amsterdam en de volgende twee dagen bij onze zuiderburen in Sint Niklaas en Luik. Bekijk hieronder de video voor "Floating" of belusiter het hele album via Spotify.

Comments