albumreview: Huize Lucas - De Geest Van De Tijd

Op 13 oktober verscheen het tweede popalbum van Huize Lucas: ‘De Geest van de Tijd’. Met actuele teksten en groovende beats verovert het collectief een plekje in het Nederlandstalige muzieklandschap. De muziek, met invloeden van Doe Maar, Prince, Froukje en Connie Palmen, snijdt actuele onderwerpen aan op een vrolijke manier.

Huize Lucas is electropop +. Want naast synths en beats worden ook de blazers en de strijkers aan het werk gezet voor een soms bijna orkestrale aanpak. Wat dat betreft is het begin van de titeltrack een perfecte grootse opener: sluit je ogen en je ziet de showbaletten van de jaren '80 Ron Brandsteder tv-shows zo voor je. Huize Lucas houdt je vervolgens in dat decennium doordat het intro van "Meisje" ergens aan Paul Simon's "You Can Call Me Al" doet denken. 

Het is het begin van een wat rustiger deel van het album tot bij "Het Diepe" het tempo weer even omhoog gaat en het nummer zelfs een beetje Joost- vibes geeft. Tekstueel handelt Huize Lucas inderdaad over de tijdsgeest van nu, met veel aandacht voor gender- en sexualiteitsthema's. Ook psychische probelemen en medicijngebruik wordt niet gemeden, zoals in "Berlijn": vluchten naar Berlijn om uit de storm te komen en 'pop een pil en ontspan'. 

Nou, die pillen zijn niet nodig met dit album, ontspannen is gegarandeerd bij dit prettige popalbum. Zelfs als je bij "Rotterdam" ineens denkt dat Suzan & Freek meedoen...

Beoordeling: 7,5/ 10

'De Geest Van De Tijd' is sinds 13 oktober verkrijgbaar via MARS Worldwide en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder een compilatievideo van Huize Lucas of luister het hele album via Spotify. Na een releaseshow in thuisstad Rotterdam vorige week, kun je komende weken nog naar Hal015 in Delft op 22 oktober en de 24e Patronaat Haarlem.

Comments