albumreview: Illuminine - #4

In een wereld vol schreeuwers kiest Kevin Imbrechts ervoor om te fluisteren. Een poging tot bieden van geborgenheid die hij vanuit zijn autismespectrumstoornis zelf altijd zocht. Onder de naam Illuminine brengt hij zijn werk naar buiten, nu met album '#4'.

De muziek van Vlaming Imbrechts typeert zich bijna als vanzelfsprekend als ideale muziek onder film- of televisiescenes. Kalm, dromerig, zweverig, begeleidend. Veelal instrumentaal, soms met vocale hulp, zoals op dit album door Vincent Coomans, Marble Sounds, Shellter en de Amerikaanse Hannah Corinne die in Ijsland woont. En zeg je Ijsland, kom je qua vergelijking al gauw uit bij Sigur Rós natuurlijk. 

Voor Imbrechts is '#4' de afsluiting van een heftig hoofdstuk uit zijn leven, en tegelijk het begin van een nieuwe periode. Voor de luisteraar is het vooral een rustgevend album, zeer goed draaibaar tijdens de donkere, herfstige dagen.

Beoordeling: 7/ 10

'#4' is sinds 20 oktober verkrijgbaar via Blue Marble en te streamen op de bekende platforms. Kijk hieronder de video voor "Catch The Night In Marble" of beluister het hele album via Spotify. Begin november geeft Illuminine twee shows in Hasselt en Leuven, waarna er vanaf februari nog een paar Vlaamse data volgen.


Comments