albumreview: Leah Rye - Symbiosis

Singer-songwriter Leah Rye bracht op 13 oktober haar debuutalbum 'Symbiosis' uit. De fagelopen twee jaar maakte ze al enige naam met EP 'Elusive' uit 2021 en vele optredens tijdens onder andere de Popronde.

'Symbiosis' is een persoonlijk verhaal met de contrasten tussen licht en donker, eenzaamheid en verbondenheid, en de complexiteit van interpersoonlijke relaties als rode draad. Dromen, mystiek en melancholie vormen terugkerende thema's in haar muziek. Opener "Swimming Season" begint erg rustig (donker?) en bouwt op naar een dreigende dance explosie (licht?), voorzien van een mystieke sfeer door de vocalen. 

"Growing Into Me" en "The Observer" zetten de dansbare toon voort, waarna er weer een stapje teruggedaan wordt. En zo ga je nog een paar keer heen en weer op het album, zonder dat het storend wordt. Een goede symbiose dus.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Symbiosis' is sinds 13 oktober via Leah's eigen label Moonward Records en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "The Observer" of beluister het hele album via Spotify. Naast wederom deelname aan de Popronde doet Leah in december een aantal eigen shows:

13 december - Utrecht, TivoliVredenburg
20 december - Arnhem, Luxor Live
21 december - Amsterdam, Paradiso
22 december - Rotterdam, Rotown/Roodkapje


Comments