albumreview: Lp - Love Lines

De Amerikaanse singer-songwriter LP bracht op 29 september het nieuwe album 'Love Lines' uit. Hiermee deelt ze diepgaande levenservaringen in de twaalf nummers. LP vergaarde wereldwijde bekendheid met hun nummer "Lost On You", dat in veel landen flink scoorde.

Ondanks de lovende kritieken die voorganger 'Churches' kreeg wilde LP het voor het zevende album anders aanpakken. Na anderhalf jaar ervaringen opdoen kwamen de nummers als vanzelf tijdens de schrijfsessies. 

De zonnige Califomische omgeving inspireerde ook vast gezien het zonnig klinkende "Golden", dat als thema toch leren van verlies heeft. "Long Goodbye" is een countru dramasong, die niet zou misstaan op een Eurovisie Songfestival wanneer dat om muziek zou gaan. Die countryinvloed komt ook weer terug op afsluiter "Hold The Light", waar Lp net als op "Hola" erg aan Gwen Stefani doet denken. Ook de sentimentele toon ontbreekt niet, zoals in "Just Like You" en levert helaas ook een zeurderig nummer als "Blow" op.

Een hit als "Lost On You" zal het album niet opleveren, maar singles "Golden" en "Wild" kunnen zeker zo in vele playlists opgenomen worden.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Love Lines' is sinds 29 september verkrijgbaar via Ukerazy Productions Inc/ BMG en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Dayglow" of beluister het hele album via Spotify. Na een uitgebreide tour door Noord Amerika komt LP in 2024 naar Europa. Op 19 maart is Tivoli Vredenburg in Utrecht aan de beurt en een dag later La Madeleine in Brussel 

Comments