albumreview: De Kraaien - 11:11

De Haagse gemaskerde hiphopformatie De Kraaien zou vorige week hun nieuwe album uitbrengen. Op het laatste moment besloten ze de release een week op te schuiven en de titel te veranderen naar '11:11'. Deze week komt het album dan uit.

'Dit is de sterfte tijd van Bernd z'n vader en daarnaast een belangrijk nummer voor De Kraaien' is de uitleg van de groep om over te stappen van 'Heibel In De Tent' naar '11:11'. En Bernd is de artiestennaam van één van de gemaskerde kraaien (Seb van den Berg en Christiaan Lippmann). Het album begint met "Den Uitvaert", een nummer dat spookachtig klinkt en bij deze niet hiphop- ingewijde erg aan Eminem- nummers doet denken qua sfeer. Maar hé, verrassing, op driekwart van het nummer duiken we ineens de hardstyle in om het nummer mee af te sluiten. 

Het brengt ons op gang richting nummers als "Cola Tik" met een vleugje reggae en "Dicht Bij Je Zelf" met de tegeltjesspreuk 'wees blij, blijf dicht bij jezelf, het kost je niks en scheelt je de helft'. Alsof Spinvis voorbijfietst. Voormalig titeltrack "Heibel In De Tent" lijkt wel het meest radiowaardige nummer. Het maakt '11:11' een album voor de liefhebber van het genre, met hier en daar voer voor een live feestje en voor de mensen die er minder mee hebben zal er vast een aansprekend nummer bijzitten. 

En wanneer over een huiskamerstereo gedraaid zal "Lik M'n Ballen" zeker wenkbrauwen doen fronsen, alleen blijkt dit nummer op de nieuwe versie van het album gesneuveld...

Beoordeling: 6,7/ 10

'11:11' is vanaf 10 november verkrijgbaar via () en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hier een live video van "Heibel In De Tent" of stream het hele album via Spotify. Volgende wek doen ze een show in Zierikzee, waarna een tour in december ze langs Groningen, Utrecht, Sittard, Rotterdam, Nijmegen, Alkmaar en tenslotte Amsterdam brengt.


Comments