albumreview: Kafka - Blueprint

Het Amsterdamse Kafka brengt vandaag het nieuwe album 'Blueprint' uit. Het duo viert dit een dag later met een show in de Melkweg in hun thuisstad.

Ruim twee jaar geleden schreven we hier over debuut 'Out of Tune'. Sindsdien zat het duo niet stil, het debuut werd zelfs in Japan opgepikt. Hun mix van onder andere pop, electronica, singer- songwriter valt daar goed in de smaak. En die mix geven ze op 'Blueprint' een vervolg. Grote rol voor de electronica, maar ook een bandgevoel met echte instrumenten.

Ze openen met stemmige klanken als intro voor "Dreamer", dat zo bijna aan een kerstnummer doet denken. Met "The Puppeteer", over controle, ben je wel vrij vlot van die kerstgedachte af. Al brengt Kafka je met de 'twinkle twinkle little star' uit het titelnummer je toch weer wat in die sferen. Zitten we dan te luisteren naar een verlaat kerstalbum? 

Nee hoor, zet "Speed Of Light" bijvoorbeeld maar op, een nummer dat ergens zo de strijd kan aangaan met de hits van Katy Perry. Of het plezierige "Bye Bye Boomerang". Dan ben je echter al wel bijna weer door het album heen. Afsluiter "Bluebird" is een klein, bijna akoestisch liedje en met vele stops dan weer iets heel anders. En zo is ook 'Blueprint' een afwisselend album, zoals we dat kennen van Kafka (als je daar van mag spreken bij een tweede album)

Beoordeling: 7,9/ 10

'Blueprint' komt op 12 januari uit via MARS Worldwide en is te streamen op de bekende platforms. Beluister hieronder het hele album via Spotify. 

Livedata zijn verder niet bekend, buiten de al genoemde releaseshow 13 januari in De Melkweg, Amsterdam

Comments