albumreview: The Day - The Kids Are Alright

Met hun nieuwste plaat laat het in Antwerpen en Hamburg gevestigde duo The Day zich horen van een eerlijke kant. De plaat is ontstaan tijdens en na de coronapandemie en alle eenzaamheid en tijd voor reflectie dit met zich mee heeft gebracht voor zangeres Laura Loeters. The Day wil met hun muziek een plek van rust en bevestiging creëren voor hun luisteraars waarin ze uit een meer serene en donkere hoek komen, maar waar wel een hoopvol begin van iets beters te horen is. 

De ervaring alleen en daarmee eenzaam te zijn was geen prettige voor Loeters. Niet gewoon alleen, maar geïsoleerd van de rest van de wereld, net na een verhuizing naar een nieuwe stad. De andere helft van je band in Hamburg helpt dan ook niet echt. Om toen het weer kon de draad weer op te pakken speelden ze wat covers, waarvan "Tenderfoot" ook op dit tweede album terechtgekomen is. "June" was daarna het eerste nieuwe nummer voor het album. Loeters richt zich op de teksten, Gregor Sonnenberg op de muziek. 

Alles weer goed dan? Nee, lastige sociale ontwikkelingen, machteloosheid en uitzichtloosheid zijn toch wel de rode draad geworden voor dit album. Gelukkig worden deze gedachten verpakt in dromerige indiepop met soms wat garagerock waardoor je toch gaat geloven dat de albumtitel de lading dekt. "The Kids Are Alright", maak je geen te grote zorgen, maar het kan beter.

Beoordeling: 7,1/ 10

"The Kids Are Alright" is sinds 10 mei verkrijgbaar via Sinnbus en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Sidelines" of beluister het hele album via Spotify. Na de laatste show eind april zijn er op de website van de band geen nieuwe livedata te vinden.

Comments