albumreview: Penny Arcade - Backwater Collage

Penny Arcade is de solo-act van de Britse James Hoare. Hem kun je kennen van eerdere projecten als Veronica Falls, The Proper Ornaments en Ultimate Painting. Het dromerige album 'Backwater Collage' is opgenomen in een thuisstudio; hij is letterlijk en figuurlijk teruggegaan naar zijn roots door voor het maken van dit album terug te gaan naar zijn geboorteplaats in West-Engeland.

Wie Hoare precies heeft willen bereiken met dit album wordt niet helmaal duidelijk. Het is te pop om echt dromerig te zijn en te kabbelend om op te vallen bij een luisteraar. Zo is het van alles net teveel of te weinig. Veel verhaal, maar weinig dat de aandacht er bij houdt. Met niemendalletjes als "Prodigal Son" en "Garage Instrumental" die klinken als opvuller op een album dat dan nog geen half uur duurt, doe je de luisteraar tekort. 

Nummers als "Don't Cry No Tears", "Dear John" en single "When The Feeling Is Gone" zouden wat dat betreft beter uit zijn op een EP van vijf nummers, nu is het te weinig om een heel album te dragen.

Beoordeling: 6,4/ 10

'Backwater Collage' is sinds 3 mei verkrijgbaar via Tapete Records en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Don't Cry No Tears" of beluister het hele album via Spotify. Optredens zijn voorlopig niet bekend.

Comments