albumreview: Royal Republic - Lovecop

Royal Republic laat op hun nieuwste plaat 'Lovecop' een mix van genres horen en doen wat ze zelf leuk vinden. Het album varieert van disco, naar Rock ‘n Roll tot ballads. Royal Republic maakt gitaarmuziek met een vleugje ironie. Met funky invloeden uit de jaren 80 in combinatie met een stevige gitaarlijn.

Na een kort intro steken de Zweden van wal met een dansbare variant op 80's Hollywood filmmuziek in "My House" en de titeltrack. Of komt de film assocoatie doordat het gitaargeluid heel erg doet denken aan de gitaar uit de eerste Flodder film? 

Het is in elk geval de opmaat naar een half uur nostalgisch klinkende gitaarpop, waar halverwege "Wow! Wow! Wow!" zelfs een saxofoonsolo te voorschijn komt. Enige dissonant op het dansbare album is (de wat zouteloze) ballad "Lazerlove", maar gelukkig komt de band weer sterk terug met "Love Somebody" en "Ain't Got Time".

Beoordeling: 7,3/ 10

'Lovecop' is sinds 7 juni verkrijgbaar via Royal Republic/ OMN Label Services en te streamen op de bekende platforms. Bekijk de video voor"Ain't Got Time" of beluister het hele album via Spotify. Deze zomer staat de band op diverse Europese festivals waarna ze in het najaar weer eigen shows gaan doen, met op 6 december een bezoek aan de Melkweg Amsterdam.

Comments