EP review: Thames - Lessons For The Patriarchy

THAMES is geïnspireerd door Britse en Ierse invloeden waaronder The Cure, Fontains D.C. en IDLES. Met hun Brits klinkende postpunk/new wave sound klinken ze energiek, luid en donker, maar tegelijk toegankelijker. Onlangs brachten ze debuut EP 'Lessons For The Patriarchy' uit.

De EP begint met de opstandinge opener "Tea" in stijl. Wie ben jij om mij zo te commanderen? In "Mr. Postman" staat het recht in eigen hand nemen centraal, maar of dat nou zo verstandig is? In "Astonishment" is de verbazing over gedrag van andere (bepalende) personen het thema. 

En zo heeft elk nummer echt een eigen tint, een verhaal. Wel opvallend hoe vaak refreinen herhaald worden in de toch niet al te lange nummers. Het stoort echter nergens en maakt dat Thames de verwachtingen die waren gewekt na een succesvolle Popronde een passage op ESNS volledig waarmaakt.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Lessons For The Patriarchy' is sinds 10 mei verkrijgbaar via Shai Records en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Tea" in een Bedstay sessie of beluister de hele EP op Spotify. Thames is komende zomer op divserse festivals te zien zoals o.a. Mukpop in Jorwert en Bruis Maastricht.

Comments