albumreview: Been Stellar - Scream from New York, NY

Been Stellar is een band die bestaat uit vrienden die elkaar kennen van de universiteit in New York. Om hun plekje in de scene te veroveren organiseerden ze hun eigen shows. Nu is er met debuutalbum 'Scream from New York, NY' een volgende stap gezet

Zelf omschrijven ze hun debuut als 'Het New York dat meedogenloos en hard is, waar tederheid wordt opgebrand door de machinerie van de stad en menselijke verbinding een luxeproduct is'. Ze verpakken deze gedachte in typische jaren '90 rock, waarbij een naam als Incubus opborrelt wanneer je gaat vergelijken. 

Zanger Sam Slocum heeft een stem die prominent in beeld is, maar door de klagerige toon soms wat kan irriteren. Gelukkig is dat maar soms en maken nummers als "Can't Look Away", "All In One", "Sweet" en "Passing Judgement" dit een prima debuut voor deze gitaarband.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Scream from New York, NY' is sinds 14 juni verkrijgbaar via Dirty Hit en te streamen op de diverse platforms. bekijk hieronder de video voor "All In One" of beluister het hele album via Spotify. Live was de band recent nog te zien als voorprogramma van The 1975, nadat ze eerder met o.a. Fontaines D.C. en Interpol tourden. Afgelopen jaar speelden zelf in Amsterdam en daar starten ze op 3 november ook het Europese deel van hun tour in Bitterzoet.

Comments