albumreview: Madeleine Peyroux - Let's Walk

Madeleine Peyroux bracht vorige maand haar negende studioalbum 'Let's Walk' uit. Hierop mixt de Amerikaanse stijlen als jazz, folk en blues met haar persoonlijke teksten tot een luisterbaar geheel. 

Het duurde liefst zes jaar na haar vorige album 'Anthem' voor er nieuw werk van Peyroux kwam. Tijdens de corona periode nam ze uitgebreid de tijd te werken en uit te proberen. Ze deed dit met multi- instrumentalist Jon Herington. Met de verschillende soorten muziek en vocalen in diverse talen (Engels, Frans, Spaans) doet het album regelmatig denken aan het werk van een band als Pink Martini. 

Titelsong "Let's Walk" is één van de sterkste nummers op het album, samen met het bluesy "Showman Dan" (een ode aan haar overleden vriend, mentor en mede muzikant Dan William Fitzgerald) en afsluiter "Let's Walk" dat door het ritme erg doet denken aan "Afrikaan Beat" (of voor veel mensen: de Indische Waterlelies uit de Efteling)

Beoordeling: 7,5/ 10

'Let's Walk' is sinds 28 juni verkrijgbaar via Just One Recording Inc/ Thirty Tigers en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de lyricvideo voor "Let's Walk" of beluister het hele album via Spotify. Live data zijn dit jaar alleen gepland in de Verenigde Staten.

Comments