albumreview: Blackstarkids - Saturn Dayz

Blackstarkids is een band uit de Verenigde Staten die een genremix maakt van hiphop, indie en pop, met hierbij nog wat soul. Dit alles krijgt een sausje van 90’s nostalgie, maar dan vertaald door een nieuwe generatie. 'Saturn Dayz' is hun nieuwe album.

Het trio dat een basis heeft in Kansas City was tijdens de coronaperiode erg productief met meerdere albums, tussen voorganger 'Cyberkiss' uit 2022 en de nieuwe plaat zat iets meer tijd. Net als het eerdere werk is ook dit album een heleboel stijlen op een hoop. Van laidback hiphop in opener ("Wish") via de pittigere beats van "Black Children" naar "Stereotype' dat bijna een drum 'n bass ritme meebrengt. 

Naar verluidt was er eerder ook sprake van garagerock achtige nummers, die zijn hier achterwege gelaten. Meerdere nummers bevatten een soort 'interlude', die niet als aparte albumtracks zijn meegenomen. Een leuk album dat qua release misschien beter voor het zomerse weer had kunnen komen in plaats van nu.

beoordeling: 7,5/ 10

'Saturn Dayz' is sinds 20 september verkrijg baar via Dirty Hit en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor het titelnummer of luister het hele album via Spotify. livedata zijn niet bekend.

Comments