albumreview: Deadletter - Hysterical Strength

De Britse band Deadletter maakt dansbare post-punk door het ritmische van LCD Soundsystem te combineren met de felheid van The Gang of Four en The Fall. Ze scoorden een indiehit met de track "Binge", toerde met Yard Act en Placebo. In Nederland stonden ze o.a. op London Calling en Down The Rabbit Hole. Op 13 september kwam hun debuutalbum 'Hysterical Strength' uit.

De wereld is kut, maar er zijn ook mooie dingen. Zo staat Deadletetr frontman Zac Lawrence in het leven. Iets vervelends mooier laten lijken via muziek boeit hem. Zo verwerken ze hun ervaringen in hun muziek. Niet door recht voor je raap tegen actuele zaken aan te schoppen, maar meer tekstueel 'literair' en breder omschreven zaken die hem bezig houden. Van persoonlijke zaken in "Bygones" tot de staat van hun natie in "Deus Ex Machina". 

De muziek houden ze dan juist wel weer puntig en direct. Maar ook hier vallen ze op tussen hun genre genoten door het gebruik van blazers in meerdere nummers. Met tracks als prijsnummer "Mere Mortal" en in "Relieved" een snufje Franz Ferdinand heeft Deadletter een (hysterisch) sterk debuut afgeleverd.

Beoordeling: 7,9/ 10

'Hysterical Strength' is sinds 13 september verkrijgbaar via Deadletter/ To So Recordings en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Relieved" of beluister het hele album via Spotify. Live zijn ze later dit jaar te zien in:

2 november - Nijmegen, Doornroosje
3 november - Rotterdam, Rotown
4 november - Amsterdam, Tolhuistuin

Comments