albumreview: Gurriers - Come And See

De vrienden en huisgenoten Dan, Emmet, Ben, Mark en Pierce komen uit Dublin en hebben de afgelopen jaren als Gurriers indruk gemaakt met hun energieke liveoptredens in binnen en buitenland. Deze sounds hebben ze vertaald naar hun debuutalbum 'Come And See' dat op 13 september uitkwam. 

Het doel is met dit album de chaos in de wereld niet te negeren maar er met gestrekt been tegen in te gaan. Opener "Nausea", naar de titel van het boek van Jean- Paul Sartre, knalt er meteen in. En de furie eindigt na een kleine drie kwartier met het titelnummer. Daartussen bakken energie, irritatie, frustratie en zorgen, enkel onderbroken door "Interlude". 

Gurriers, nog niet zo groot als land- en stijlgenoten als The Murder Capital en Fontaines D.C.. Maar met dit album timmeren ze (letterlijk) flink aan de weg.

Beoordeling: 7,7/10

'Come And See' is sinds 13 september verkrijgbaar via No Filter en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Top Of The Bill' of beluister het hele album via Spotify. Live kun je ze binnenkort volop zien:

9 oktober Amsterdam, Paradiso (Toekomstmuziek)
10 oktober Utrecht, Ekko
11 oktober Groningen, Vera
12 oktober Tilburg, Here's The Thing Festival
14 oktober Brussel, Ancienne Belgique

Comments