albumreview: Hinds - Viva Hinds

De internationaal geliefde Spaanse indierock band Hinds bracht op 6 september hun vierde album 'Viva Hinds' uit. Deze plaat liet liefst vier jaar op zich wachten door diverse gebeurtenissen binnen en rond de band.

Na hun laatste album 'The Prettiest Curse' uit 2020 kwam het viertal uit Madrid in een creatieve sleur terecht. Ook verloren ze veel live inkomsten vanwege de Covid lockdowns, kwamen ze zonder platenlabel te zitten én verlieten de bassist en drummer de band waardoor Hinds weer terug is naar het oorspronkelijke tweetal. 

Niet dat Carlotta Cosials and Ana Perrote alles als duo deden overigens, zo zijn er bijdragen geleverd door Grian Chatten van Fontaines D.C. ("Stranger") en Beck ("Boom Boom Back"). De nummers zijn niet bedacht, maar vloeiden voort uit wat ze voelden en meemaakten. Naast de Spaanse titel is er ook ruimte voor twee Spaanstalige nummers ("Mala Vista" en "En Forma"). 

Door de emotionele reis die het schrijven was ga je op het album alle kanten op, van pop tot (garage)punk en vele smaken hiertussen. Het maakt van 'Viva Hinds' geen onsamenhangende chaos maar een gevarieerd album. Maar dat wisten de fans waarschijnlijk al nadat de helft van de nummers al op single verschenen was.

Beoordeling: 7,5/10

'Viva Hinds' is sinds 6 september verkrijgbaar via Lucky Number Music en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Superstar" of beluister het hele album via Spotify. Wil je het duo live zien moet je nog even een paar maanden wachten tot ze in de buurt zijn:

28 februari 2025 - Brussel, Botanique
1 maart 2025 - Amsterdam, Tolhuistuin (Paradiso Noord)

Comments