Love Of The Week 10- 16 januari 2015: Vulfpeck - 1612

Zoals de meeste blogs, websites, radiostations, etc, heeft For The Love Of Music ook elke week zijn favoriete nummer. In de lijn van het blog heet de schijf Love Of The Week en deze zal de volgende week binnenkomen in onze Top40. In sommige uitzonderlijke gevallen staat hij misschien zelfs al in de lijst. 

Een instrumentale funkband die ontstond als ritmesectie bij een universiteitsvoorstelling. Dat is Vulfpeck uit de Amerikaanse stad Ann Arbor, tegenwoordig opererend van Los Angeles. Vier man met een voorliefde voor soul, funk en Duitse titels, dat laatste omdat een aantal bandleden deels Duits is. Na EP's als 'Mit Peck' en 'Vollmilch' kwam in augustus 2014 de vierde EP 'Fugue State' uit. Met het tweede nummer van die EP, "1612", genereren ze inmiddels aardig wat belangstelling.

Ondanks dat ze een in de basis instrumentale band zijn is dit nummer wel voorzien van vocalen. Antwaun Stanley, een zanger die zich voornamelijk in de gospelmuziek beweegt geeft dit nummer wat extra. In ek geval genoeg om deze week de Love Of The Week te scoren.

 

Comments