Close Talker - Flux albumreview

Het Canadese kwartet Close Talker timmert sinds 2012 aan de weg, met als thuisbasis de stad Saskatoon, gelegen in een provincie met een al even aparte naam (Saskatchewan). In 2013 bracht de de indierock band een EP uit en kwamen ze in de finale van CBC’s Searchlight competition for Best New Artist, een zoektocht naar nieuw talent van de Canadese radio. Deze week komt bij ons hun debuutalbum 'Flux' uit. 

'Flux' is een mix van meer popnummers als "For The Sun" en "Burnstick" en meer sferische nummers als "Great Unknown" en afsluiter "Slow Weather". Geen van de nummers springt er echt uit, of heeft iets dat erg opvalt. Een album om als geheel te zien zeg maar, geen verzameling potentiële singles.

Het beste voorbeeld van de verbondenheid en tegelijk afwisseling is misschien wel het begin van de tweede helft van de plaat met de nummers "The Silence I"en "The Silence II"; ze horen bij elkaar maar zijn toch anders.


Is het origineel wat ze doen? Nee, niet echt. Is het opvallend wat ze doen? Ook niet echt, de muziek kabbelt lekker door. Wat dan wel? Nou, wat ze doen, doen ze goed en dus is 'Flux' een aanrader voor de liefhebbers van dit soort indierock.

Komende maand doet de band een tour door Europa, maar Nederland wordt hierbij overgeslagen.

De video bij "For The Sun" kunnen we wel zien.


Comments