Love Of The Week 19- 26 september : Bewilder - The Unknown

Zoals de meeste blogs, websites, radiostations, etc, heeft For The Love Of Music ook elke week zijn favoriete nummer. In de lijn van het blog heet de schijf Love Of The Week en deze zal de volgende week binnenkomen in onze Top40. In sommige uitzonderlijke gevallen staat hij misschien zelfs al in de lijst.

Een paar jaar geleden zat Maurits Westerik met een probleem: hij had een stapel liedjes liggen waar hij wat mee wilde, maar wat ging hij er mee doen? Gebruiken voor zijn band GEM, waarmee hij als zanger al veel succes had geboekt? Kan, maar die band liep eigenlijk op zijn laatste benen. Vrienden aan wie hij het laat horen, stellen direct voor om er als band mee aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Zijn label, Excelsior, vindt het ook een goed plan en stuurt de nieuwe band naar Vlieland om met producer Henk Jonkers aan de slag te gaan. En zo ontstaat Bewilder.

Vorige maand kwam het debuutalbum 'Dear Island' uit op het eerder genoemde Excelsior label. Met single "The Unknown" vestigt de band aardig de aandacht op zich, en een keuze als Love Of The Week is dan niet echt een verrassing.

Bewilder is inmiddels ook in hoge rotatie te horen op ForTheLoveOfMusic (klik op de naam om te luisteren) radio


Comments