John Canoe - Actorboy EP

Het Italiaanse surf-garage rock trio John Canoe werkt sinds eind 2014 in de huidige bezetting. Vorige maand brachten zij met 'Actorboy' hun eerste EP uit.

Een EP met vijf tracks, waarvan de eerste zelfs een heus intro is. Het lijkt enigzins overdreven, maar na het horen van het intro krijg je echt zin in de verdere nummers en waar ik in reviews soms gewag maak van langdradige nummers mocht dit wel wat langer duren.
Met het eerste echte nummer "Beer and Pills" doen we dan even een klein stapje terug om bij de sterke eerste single "Nervous Breakdown" weer helemaal in de mood te komen. Het stukje surf uit de bandomschrijving komt hier ook goed naar voren. "Start To Move" doet erg terugdenken aan oude rock en dan bedoel ik van zeg, voor 1970, beetje de overgang van sixties rock naar de modernere versies. Afsluiter "Untitled Moon" is dan weer iets minder opvallend, maar zeker de moeite waard.

Een EP die wat heen en weer beweegt in het gebied tussen goed en heel goed, met zeker radiowaardige tracks als "Nervous Breakdown" en "Start To Move".

Beoordeling: 8/ 10

'Actorboy' is sinds 26 Januari verkrijgbaar via Four Twenty Records | Bomba Dischi

Comments