The Low Counts - Years Pass By albumreview

Begin 2014 debuteerden Matt Walsh en Austin Hicks, samen beter bekend als gitaar/drum- duo The Low Counts, met hun eerste album. Na nog een EP is het nu tijd voor album twee: 'Years Pass By'.

Het omschrijven van hun stijl is onbegonnen werk. Laten we zeggen dat liefhebbers van onder andere blues, rock, rockabilly, pop en zelfs soul zich bij hen thuis kunnen voelen. Inspiratie bij het maken van dit album kwam dan ook van een breed scala aan artiesten. The Police to Howlin' Wolf en van Blackalicious tot Beck.

Zet je het album dan op, kun je al gauw The Black Keys aan deze namen toevoegen, niet geheel verrassend gezien de bandbezetting. In "Broken Bridge", één van de minder geslaagde nummers, zit je dan weer puur in de blues. "Out Of Here" en "The Same Way" valt meer in de uptempo bluesrock terwijl halverwege het album in de vorm van "Hombre" een instrumentaal rustpunt voorbij komt.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Years Pass By' is inmiddels via diverse online platforms verkrijgbaar (bijvoorbeeld hun eigen website). Als je ze live wil zien zul je toch echt naar North of South Carolina moeten. Of hier de video van de titeltrack kijken:



Comments