Mountain Bike - Too Sorry For Any Sorrow album review

'alsof Damon Albarn weer met '90 's Blur speelt'

Mountain Bike werd opgericht in de lente van 2012: belangstelling voor garagemuziek en een zwak voor directheid smeedden een band tussen Charles-Antoine, Aurélien, Étienne en Stefano. In 2014 brengen ze een album uit, oogsten ze veel lof en treden vaak op. Vergelijkingen met Ty Segall en King Gizzard & The Wizard Lizard duiken op. 'Too Sorry For Any Sorrow' is nu hun tweede album.

Op de nieuwe plaat lijkt de garagerock wat meer een popsausje te hebben gekregen. Opener "Future Son" dreigt een wat zeurderige track te worden, maar komt naarmate het nummer vordert goed los. En hebben we gewoon te maken met een goed album, waar nummers als single "This Lonely Place" en "Escape Plan" (met twist a la Arctic Monkeys) een speciale vermelding verdienen. De vocalen van zanger Etienne doen het gehele album denken aan Damon Albarn, waardoor 'Too Sorry For Any Sorrow' regelmatig aanvoelt als een funky versie van Blur.

Beoordeling: 8/ 10

Too Sorry For Any Sorrow' is inmiddels overal verkrijgbaar. Live kun je de heren naast shows in Arlons, Brussel en Gent voorlopig slechts 1x in Nederland zien:
9 Juni Podium Asteriks in Leeuwarden.​

Comments