Trip To Dover - Fade Into Gold albumreview

Een aantal jaar geleden vormde zich in het Britse Brighton de vierkoppige band Trip To Dover, die zich liet inspireren door artiesten als Enter Shikari en Foo Fighters. De band bestond voor het de helft uit het Nederlandse echtpaar Olga en Johannes Taal, die door privéomstandigheden Brighton moesten verlaten en teruggingen naar Nederland. Daar zetten ze Trip To Dover voort als duo, kozen een wat lichter geluid (meer richting The Killers en Naked And Famous) en kwamen dit voorjaar met debuutalbum 'Fade Into Gold'.

Alternatieve dance wil de band maken en om te voorkomen dat hun eigen elektronische invloed de overhand krijgt wordt er een gitaargerichte producer aangetrokken. Martijn Groeneveld werkte eerder met o.a. John Coffey en Blaudzun; nu is zijn taak te voorkomen dat 'Fade Into Gold' het bandgevoel kwijtraakt.

Met "Prologue" krijg je een spooky, spacy intro voorgeschoteld, dat uitloopt in een festival dansknaller. Deze voorzet wordt vervolgens perfect ingekopt door "Boy", dat klinkt dat een prettige dance remix van, inderdaad, een band als The Killers. Met eerdere single "I'll Be Juliet" stapt de band van de dance naar alternative en kan zangeres Olga zich prima uitleven in de vele uithalen.
Titeltrack en nieuwe single "Fade Into Gold" sluit hier weer naadloos op aan. De intro van dit nummer doet erg aan een ouder nummer van Rammstein denken overigens, geen onprettige gedachte.

Hiermee hebben we dan helaas wel het beste deel van het album gehad. "The Birth Of A Hero" en "Only On The Other Side" spreken minder aan, terwijl afsluiter "Epilogue" zelfs enigszins overbodig klinkt. Gelukkig is er nog een bonustrack in de vorm van een akoestische uitvoering van "Boy". Hierin laat de band horen naast met dance, rock en electro ook puur en 'naakt' prima te klinken.

Cijfer: 7,5/ 10

De zomer is de band diverse keren live te zien:
 8 juli Rotorock Festival, Berkel En Rodenrijs
16 juli Walhalla Zomerfeesten, Deurne
20 augustus Zomerfestival Retranchement, Retranchement
24 augustus United Festival, Vsetín, Czech Republic
26 augustus Koppelpop, Susteren
27 augustus 't Lijssels Vertier, Liessel

Kijk hier de lyricvideo voor "Fade Into Gold"

Comments