Welcome To The Village voorbeschouwing dag 1

Van 21 t/m 23 Juli vindt in recreatiegebied De Groene Ster te Leeuwarden de vijfde editie van het Welcome To The Village Festival plaats. Het mooiste kleine dorp van Nederland aldus de organisatie met aandacht voor de aankleding van het terrein, het aanbod van eten en drinken, en natuurlijk een prettige muzikale omlijsting. Dat laatste zal de komende week per dag enige aandacht krijgen op dit blog.

Vrijdag 21 Juli
Om 17.30 trapt het Britse Black Honey af. Het viertal uit Brighton werd op FTLOM radio al veelvuldig gedraaid met aanstekelijke singles als "Corinne" en "Hello Today" en bracht hun 60's geïnspireerde rock in 2016 al twee keer naar Leeuwarden. Vorige maand speelden ze ook op Glastonbury.
podium Grootegast, 17.30 uur

Daarna kun je meteen door naar NAAZ, een Nederlands talent van pas 19 jaar. De singer songwriter scoorde onlangs de 3FM Megahit het haar single "Words", afkomstig van haar debuut EP 'Bits Of NAAZ'. Ze produceert de muziek zelf en voegt alles toe wat in haar opkomt, ook als het geen geluid van een erkend instrument is.
podium Bontebok, 18.15 uur

Dan is het tijd voor het eerste programmaconflict; ga je naar Paceshifters of toch Hooton Tennis Club? Paceshifters is explosieve gitaarrock uit Overijssel en kregen met hun laatste album 'Waiting To Derail' al de nodige aandacht op FTLOM. Hooton Tennis Club is dan toch wat rustiger met hun indierock. De band uit Liverpool zou zomaar de perfect soundtrack kunnen zijn voor het zonnige begin van de Vrijdagavond, ook als het weer niet meezit.
Paceshifters podium Grootegast, 19.00 uur
Hooton Tennis Club podium Salon Perdu, 19.15 uur

Cody Chesnutt zal bij veel mensen vooral bekend zijn als de stem van "The Seed (2.0)", de hit van The Roots uit 2002. De 2.0 slaat op het feit dat Chesnutt het nummer solo al eerder dat jaar uitbracht op zijn debuutalbum. Zonder al te veel commercieel succes overigens. Zijn mix van rock, rap, funk, soul en blues wordt door de liefhebbers echter goed gewaardeerd.
podium Bontebok, 20.00 uur

Op ditzelfde tijdstip speelt ook het Kroatische Žen hun postrock met invloeden uit diverse andere stijlen. En misschien enigszins bijzonder: het zijn vier dames.
podium Blessum, 20.00 uur

Mocht het genre van Žen je aanspreken kun je zo door naar 65daysofstatic, vier postrockers uit Sheffield. Al bezig sinds 2001 met hun instrumentale experimentele rock en sindsdien vier officiële albums en twee soundtracks uitgebracht. De gitaar is de basis, maar bereid je ook voor op samples, drum 'n bass en andere electronica.
podium Grootegast, 21.00 uur

Larry Gus is een Griekse stuiterbal die je laat dansen dankzij zijn beats en samples, live ondersteund met extra drums en vocalen. Speelde in 2014 al met veel succes op festivals als Lowlands.
podium Blessum, 22.00 uur

Grote afsluiter van de eerste dag is Blaudzun, de singer songwriter die momenteel middenin zijn Jupiter trilogie zit. Twee albums van dit drieluik zijn inmiddels uit. De wielerliefhebber maakt tijdens de Tour de France toch de tijd voor een optreden. Is dit najaar overigens nog een keer te zien in Leeuwarden.
podium Bontebok, 22.15 uur

Heb je hierna weer zin om te dansen, meld je dan bij Charlie Bones. De vaste DJ van NTS radio mixt hits met hitjes en volledig onbekende pareltjes. Meer zin in beukende gitaren? Dan is Meatbodies meer je, Amerikaanse garagepunk uit de hoek van helden als Ty Segall en Mikal Cronin.
Charlie Bones podium Blessum, 23.00 uur
Meatbodies podium Salon Perdu, 23.30 uur

Voorgestelde looproute ForTheLoveOfMusic: Black Honey, Paceshifters, Cody Chesnutt, 65daysofstatic, Blaudzun, Meatbodies.

Comments