Death From Above - Outrage Is Now! albumreview

Het Canadese noiserock duo Death From Above (voorheen met toevoeging 1979) brengt Vrijdag 8 September haar derde album 'Outrage! Is Now' uit, het tweede na de herstart van de band. 

Ondanks dat Sebastien Grainger (zang/drums) en Jesse F. Keeler (bas, toetsen, synths) het zonder extra hulp moeten doen heeft de band zeker live al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Met de opvolger van ‘The Physical World’ uit 2014 beginnen ze naar eigen zeggen aan een nieuw hoofdstuk. Het idee was om te kijken hoever ze konden gaan als band.

Van de tien nummers op het album is single "Freeze Me" al enige tijd uit. De dansbare rock (ook wel discopunk genoemd elders) kenmerkt het geluid van de band, maar 'Outrage! Is Now' laat inderdaad ook andere kanten zien.
Opener "Nomad" is stadionrock zoals we die van Wolfmother kennen, "Moonlight" neigt weer meer richting Muse terwijl nieuwe single "Never Swim Alone" een "We Will Rock You"-achtig anthem is.
Afsluiter "Holy Books" zet halverwege nog wat piano in om even af te koelen, maar verder is dit album 10 nummers lang meebewegen!

Beoordeling: 7,5/ 10

Half Oktober begint de band aan een Noord-Amerikaanse tour; Europese data zijn nog niet bekend. Bekijk hieronder de video voor "Never Swim Alone".




Comments