Maks - 3ft No Diving albumreview

Maks, bij de burgerlijke stand bekend als Peter Lebbink, speelt al sinds eind jaren '70 in diverse punk, wave- en coverbands. Na een jaar of 20 waarin de focus meer op zijn werk lag, begint hij in 2012 met twee oude schoolvrienden een bluesrock band. Als dit na een jaar ten einde komt zet hij dit project solo voort, met als resultaat nu debuutalbum '3ft No Diving'.

Tien eigen nummers (waarvan je twee als intro en outro kunt beschouwen) en twee covers en hulp van een aantal bevriende muzikanten. Van de eigen nummers zijn "Lay Down Low" en "Career" een prettige kennismaking met Maks, terwijl halverwege het album persoonlijk favoriet "Critical Mess" nog voorbijkomt.

De covers van Robert Johnson ("Stones In My Passway") en Lou Reed ("Waiting For The Man") zijn voorzien van een eigen karakter en passend bij de brede muzieksmaak die Maks zegt te hebben. Minpuntje? Het intro en outro hadden wat mij betreft niet gehoeven, gewoon lekker meteen met "Lay Down Low" binnen knallen.

Beoordeling: 7,1/ 10

Er zijn geen livedata bekend, wel dat Maks alweer bezig is met nieuwe nummers. Tot die tijd kun je dit album beluisteren of zijn Soundcloud bezoeken.Comments

  1. En daarom, geachte aanwezigen, verdient Critical Mess een notering in de Top 40 :)

    ReplyDelete
  2. PS. kopen mag :)
    https://store.cdbaby.com/cd/maks2

    ReplyDelete

Post a Comment