Indianizer - Zenith albumreview

Het Italiaanse kwartet Indianizer maakt een mix van tropische vibes, hypnotiserende beats en geestverruimende teksten. Hoe dat klinkt hoor je op hun nieuwe album 'Zenith'.

Ken je de soms maffe nummers van King Gizzard & The Lizard Wizard? Zo ja, dan weet je wat je ongeveer van Indianizer kunt verwachten aangezien die band geldt als een belangrijke inspiratiebron.
En inderdaad staan op 'Zenith' acht best wel lastig te omschrijven nummers. Slechts één keer houden ze het onder de vier minuten en de nummers lijken soms alle kanten op te vliegen, een soort jamsessie waar iedereen zijn eigen idee even mag profileren.

Is dat erg? Nee, zeker niet, het levert een fijne mix op die het als album en live goed zullen doen. Het kortste nummer is dan wel weer het nummer met de langste titel die ook nog eens het lastigst uit te spreken is.
"Hermanos Nascondidos" is gezongen in het Spaans omdat de inspiratie kwam uit een Spaanstalig gedicht. Muzikaal gezien gaat de band helemaal los op dit nummer en denk je aan alles behalve een (tragisch) gedicht.

Beoordeling: 6,9/ 10

'Zenith' kwam deze week uit het Bordello A Parigi- label in samenwerking met Musica Altra.

Bekijk hieronder de video voor eerste single "Mazel Tov II".

Comments