MetaQuorum - Witchcraft Jazz albumreview

Vorige week meldden we hier al dat prog rock jazz project MetaQuorum een tweede album uit zou brengen. Inmiddels is het album er en dus hoog tijd om er wat meer over te melden.

En wat valt er dan te melden over een instrumentaal album waar je dus weinig over de teksten kunt zeggen? Inderdaad, dan gaat het over de muziek. In het geval van 'Witchcraft Jazz' waan je je een uur lang in een jaren '70 speelfilm. Jazzy, spacy geluiden en ritmes die in een nummer als "Parallax" als een soort jamsessie bijna 10 minuten doorgaan. Om vervolgens in "Chicken & Egg" ineens in een ritmische stroomversnelling te raken, het klinkt alsof de kip in deze tweede single wat zenuwachtig wordt van haar ei.
Favoriet is toch wel het middendeel van het album met nummers als "The Bartender", "Swagger" en "Seven Dwarf Rock".

Bij instrumentale muziek ben je gauw geneigd een omschrijving als ideale achtergrondmuziek in je stukje te gooien. Dat is op 'Witchcraft Jazz' ook wel van toepassing, maar daar zou je het album mee tekort doen. Soms kan het wat irriteren (vooral de hoge tonen), maar veel vaker is het een poging de voeten en heupen wat in beweging te brengen. Geen hits, waarschijnlijk weinig high- rotation op welke radiozender dan ook, maar wel een fijne plaat om thuis op te hebben staan.

Beoordeling: 7,5/ 10

Comments