Love Of The Week: Fantastic Negrito - The Duffler

Op 18 Juni brengt de Amerikaanse roots, r 'n b en blues artiest Fantastic Negrito in het jaar dat hij 50 wordt zijn vierde album 'Please Don't Be Dead' uit. Het eerste album kwam ruim 20 jaar geleden uit via Interscope Records onder zijn eigen naam Xavier en was voor hem een afsluiting van een periode van drugs dealen en geweld. Na dit album volgde een mindere periode in zijn leven, met een zwaar ongeluk, het verscheuren van zijn platendeal, weer drugs en stoppen met muziek.

Vanaf 2014 pakt hij de muziek echter weer op, nu onder de naam Fantastic Negrito. De echte doorbraak komt in 2017 als het tweede Fantastic Negrito album 'The Last Days Of Oakland' een Grammy Award wint. Op dit album kun je onder andere zijn versie vinden van het Lead Belly nummer "In The Pines", dat hier vooral bekend is als "Where Did You Sleep Last Night?" uit de Nirvana MTV Unplugged sessie.

Twee maanden geleden kwam het fijne "Plastic Hamburgers" als eerste single van het nieuwe album uit, maar werd hier 'volledig gemist'. Fantastic Negrito volgt dit blog inmiddels ook op Twitter, dus hoog tijd voor wat meer aandacht.
En dan is een nieuw nummer als "The Duffler" een heel goede reden. Sterker nog, het is deze week onze Love Of The Week.


Comments