Sean Christopher - Yonder albumreview

Als je binnen twee maanden als Nederlands artiest meer dan een miljoen Spotify streams scoort met je single, ben je goed bezig. Toch is Sean Christopher nog geen grote naam in de muziek. Hoog tijd voor een debuutalbum, dat morgen uitkomt.

Deze single, albumopener "A Thousand Hues", was al het tweede nummer van Christopher dat zoveel streams scoorde, nadat "Everything" uit 2014 dat aantal eerder al haalde. Dit nummer, ook aanwezig op 'Yonder' werd geschreven voor een commercial, iets waar Christopher zich na studies aan o.a. het conservatorium in specialiseerde.

Na het succes van "Everything" kreeg Christopher het idee een eigen album te maken en zocht vervolgens een paar jaar naar het juiste geluid en verloor zichzelf naar eigen zeggen enigszins in dit proces.
Uiteindelijk doorstonden twaalf nummers de selectie, met daarbij beide eerder genoemde singles, "Paper Plane Pilot" en "Carry On", die beide al als single verschenen en de huidige single "Cherokee".
Het levert een gevarieerd debuut vol (indie)pop op voor de tegenwoordig vanuit het Britse Bristol opererende Sean Christopher. Halverwege het album valt het titelnummer op door bijna 'stil' te zijn.

Beoordeling: 6,7/ 10

'Yonder' komt op 11 Mei uit via Dumont Dumont/ Teafrost. Voorlopig zijn er geen livedata van Sean Christopher bekend, beluister hieronder de huidige single "Cherokee".


Comments