Snowapple - Wexico albumreview

Toen het Amsterdamse trio Snowapple tijdens een tour door de Verenigde Staten en Mexico plots een duo werd omdat een bandlid terug naar huis moest, was de oplossing snel gevonden. In Mexico zijn immers ook muzikanten? Zo werd de band een zestal en vandaag komt met 'Wexico' een soort rentreealbum uit. 

Acht nummers, waarvan de meeste al op eerdere albums staan, maar nu in nieuwe samenstelling opgenomen zijn. Dit geeft op 'Wexico' een latin tint aan de oudere nummers, zoals de eerste single "Baby Blue", die in deze nieuwe versie voorzien is van Spaanse teksten en ritmes. Sterke nummers zijn "Better When We're Older", "Pale Blue You" en "There Becomes Here".
Het enige 'nieuwe' nummer is de Colombiaanse traditional "Pescador" die hier in een soort spaghetti western versie gespeeld wordt. Popfolk met latijnse invloeden en dus een vleugje western maakt 'Wexico' tot een internationaal klinkend, zomers geheel, prima passend bij de warme dagen die we momenteel beleven.

Beoordeling: 7,5/ 10

Snowapple presenteerde 'Wexico' afgelopen week met een optreden in Amsterdam. Vanavond zijn ze te zien in Sneek, om dit weekend een echt releasefeestje te geven in Amsterdam.


Comments