Valentine - The Alliance albumreview

Ondanks een grote hit met je debuutsingle ("Over And Over Again") en 10 albums op je naam kostte het Robby Valentine veel moeite om tot zijn 11e album te komen. Een writers- block, een ooginfectie waardoor hij het grootste deel van zicht verloor en toen het album eindelijk toch klaar een probleem met de clearing van een sample waardoor alle geperste albums vernietigd konden worden. Toch komt morgen 'The Alliance' uit, zijn 11e album.

Valentine in een hokje plaatsen is lastig, zo ook op 'The Alliance'. Van een "Judgement Day" of "Soldiers Of Light" met de allure van een stadion anthem naar ballads als "Black Dog" of het door zijn dochter geïnspireerde "Eleanor Robyn".

En over inspiratie gesproken: in nummers als "Sons Of America", "Running On Empty" en "The Bitter End" klinkt zijn voorliefde voor Queen duidelijk door. In de jaren '90 liet Valentine een mogelijk grote carrière schieten om trouw te blijven aan zijn eigen idee en dat blijft hij op 'The Alliance' ook doen.


Beoordeling: 7/ 10

Traditiegtetrouw viert Valentine zijn albumreleases in P3 te Purmerend; 'The Aliance' wordt morgen 16 Juni aldaar gepresenteerd.

"Soldiers Of Light" was de eerste single van het album, volgens Spotify is "Judgement Day" de nieuwe. Beide staan in de Fresh New Music playlist, luister hieronder naar "Judgement Day".

Comments