Satellite Stories - Cut Out The Lights albumreview

Satellite Stories houdt er mee op. De Finnen vinden het na 10 jaar wel mooi geweest, het muzikantenleven eist zijn tol. Als afscheid presenteren ze nog een vijfde album, want ze willen niet stilletjes verdwijnen.

Voor ‘Cut Out The Lights’ besloot de band de boel volledig in eigen hand te nemen en dus produceerden ze het album zelf. Niet echt verrassend nadat de band vorig jaar zijn Europese tour afzegde omdat ze niet tevreden waren over hun laatste album en niet het plezier voelden dit live te brengen.
En het lijkt een juiste beslissing. Waar de nummers op ‘Young Detectives’ toch niet echt bleven hangen in je geheugen lijkt de frisheid van hitjes als “Australia” en “The Trap” weer terug. De singles “Coupons”en “Carried Away” klinken heerlijk fris, net als het titelnummer en “Mercury”.

En dan wordt het hinken op twee gedachten: goed dat de band nog één keer laat horen wat ze kunnen en stoppen met een goed album of jammer dat ze stoppen en we niet meer zulke albums zullen krijgen. Ik kies toch voor de eerste optie.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Cut Out The Lights' komt uit op 7 september. Wil je ze nog live zie kan dat op 12 oktober in De Helling te Utrecht en een dag later in Sugarfactory Amsterdam.


Comments