albumreview: The Sore Losers - Gracias Senor

Op 5 oktober bracht het Belgische viertal The Sore Losers via Caroline/ V2 haar vierde album 'Gracias Senor' uit. Voor de opvolger van 'Skydogs' uit 2016 werkten ze samen met de producers van de Amerikaanse band White Denim, die ze leerden kennen tijdens hun toer ter promotie van 'Skydogs'. 

Na de start in 2009 schopten ze het een jaar later al meteen tot de tweede plaats in Humo’s Rock rally, een Belgische bandcompetitie. Optredens op grote festivals en vele clubs volgden. In 2017 mocht de band haar kunsten zelfs vertonen in de Verenigde Staten. Hierna startte het werk aan ‘Gracias Senor’. Een nieuwe koers voor de band uit Hasselt, met nieuwe producers en de mogelijke invloeden van een periode in de Verenigde Staten.

Het levert prettige nummers op als albumopener "A Little More", single "Dark Ride","Anything Goes" en afsluiter "I'll Be Back". Helaas komen nummers als "Denim On Denim" en de ballad "Where Are You?" minder uit de verf. Maar toch weer ruim een half uur prima jaren '60/ '70 geïnspireerde rock met randjes.
En misschien klaar voor een poging definitief voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten?

Beoordeling: 7/ 10

The Sore Losers zijn dit jaar nog te zien in Heerlen en Den Haag, om in januari 2019 terug te komen voor een uitgebreide clubtour. Kijk hieronder de lyric video voor "Dark Ride", onze voormalige Love Of The Week.


Comments