albumreview: Whispering Sons -Image

Eerder deze week plaatsten we een review van The Sore Losers uit Hasselt, die het goed deden in Humo's Rock Rally van 2010. Vandaag is het de beurt aan de buren van Whispering Sons, Limburgers die inmiddels Brussel als thuisbasis hebben en de 2016 editie van de Rock Rally wonnen. Morgen komt hun debuutalbum 'Image' uit via PIAS.

De zang van Fenne Kuppens zal ongetwijfeld al vaak een verwijzing naar Joy Division hebben opgeleverd, maar de gelijkenis is te treffend om dit te negeren. En voor de zangeres van een post-punk band die qua geluid vaak met dezelfde band wordt vergeleken is dat alleen maar handig.

Single "Waste" leverde deze zomer al veel enthousiaste reacties op en ook nieuwe single "Alone" deed veel mensen uitkijken naar het album. En zij zullen niet teleurgesteld worden; naast de genoemde nummers staat er nog meer moois op 'Image'. Of het nu opener "Stalemate", "Fragments" of "Dense" is maakt niet uit, enkel "Skin" en afsluiter "No Image" vallen wat uit de toon.

Beoordeling: 8/ 10

Whispering Sons kun je morgen tijdens showcase festival Left Of The Dial zien in Rotown Rotterdam. Verder staan er deze maand nog optredens gepland in Eindhoven (Dutch Design Week), Den Haag (Paard van Troje, opener voor Gang Of Four) en Amsterdam (Sugarfactory).

Bekijk hieronder de video voor "Alone".


Comments