albumreview: Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie

Een damesduo met een aparte bandnaam, gevormd rond een oud keyboard. Dat is Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie met hun antieke Casio keyboard. Na spraakmakende optredens was het september dit jaar tijd voor een debuutalbum.

Artiesten als Spinvis en De Kift hebben er vrouwelijke collega's bij. Liedstructuren die zich niet houden aan het couplet-couplet-refrein ritme, teksten die soms bizar niet te volgen zijn en dan weer bijna poëtisch met zogenaamd 'bloemrijk taalgebruik'. Of gewoon direct.
"Getatoeëerde Pik" en "Ik Ga Je Doen" laten weinig aan de verbeelding over en ook een titel als "Diamanten Klootzak" draait niet echt om de hete brij heen.
En dat allemaal op een 30 jaar oude Casio, aangevuld met een basgitaar en tweestemmige dameszang. Oh ja, en Raggende Man Thijs de Melker bemoeide er zich in de studio ook nog tegenaan voor een extra dosis maf. Het klinkt heerlijk jaren '80 voor de nostalgici en gewoon heerlijk apart voor anderen.

Beoordeling: 8/ 10

De band zelf geeft aan "Wijland" als promotrack te zien, maar brengt intussen vorige week een video uit voor "Jij". Die staat dan ook bij deze review. Live meemaken schijnt een belevenis te zijn, volgende maand kun je ze zien in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Comments