albumreview: The Maureens - Something In The Air

Vandaag brengen The Maureens met 'Something In The Air'een opvolger uit voor algemeen het goed ontvangen 'Bang The Drum' uit 2015.

Ondanks de overwegend positieve kritieken op het vorige album was het enthousiasme hier op FTLOM iets minder groot, al kan de beoordeling in de review uit 2015 achteraf wel wat omhoog bijgesteld worden. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren? Nou, de bandbezetting vooral. In plaats van zes Maureens zijn er nu nog vier.

Qua geluid kan de toen gemaakte vergelijking blijven staan. Bands als The Jayhawks of dichterbij huis Darryl- Ann en vooral Johan komen naar voren als je het geluid van 'Something In The Air' wil beschrijven. Zeker bij nummers als "She's A Dreamer" en "Can't Stop" zouden zo op een Johan album kunnen staan. Neem je daarbij de prettige gitaarpop van openers "4 AM" en "20 Years For The Company", dan maakt het album een goede start. Wat dat betreft is het advies uit 2015 (minder mooi, meer actie) overgenomen.
Het verdere album gaat weer meer de 'mooie' kant op, maar toch valt het geheel ruim beter dan 'Bang The Drum'.

Met 'Something in The Air' geeft de band een fijn visitekaartje af voor het zomerfestivalseizoen.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Something In The Air' komt vandaag in eigen beheer uit en is via een klein independent label uit Madrid ook in gelimiteerde oplage op vinyl te verkrijgen. Vanavond wordt het album gepresenteerd in Tivoli Vredenburg, waarbij The Yearlings het voorprogramma zullen verzorgen. De komende tijd zijn The Maureens nog in onder andere Apeldoorn, Eindhoven, Deventer en Kampen te zien.

Bekijk hieronder de video voor "She's A Dreamer".

 

Comments

  1. inderdaad fijn voor een zomerse festivalwei. Doe She's A Dreamer maar vast in jullie top 40

    ReplyDelete

Post a Comment