albumreview: allusinlove - It's Okay To Talk

allusondrugs is niet meer. De garagerockband uit Leeds veranderde de naam in allusinlove en brengt nu debuutalbum 'It's Okay To Talk' uit.

Zo'n zes jaar geleden vonden vier jongens elkaar in hun gezamenlijke liefde voor wiet roken en besloten een band te vormen met het doel mensen te shockeren. Na twee albums blijkt het toch niet helemaal te werken en veranderen ze de bandnaam.

Is na het veranderen van de naam de muziek dan ook publieksvriendelijker geworden? Naar verluidt niet. Hoe het onder de oude naam was is hier niet bekend, maar allusinlove klinkt hard, rauw en ruig met tussendoor in "Lover, I Need A Friend" wel iets wat omschreven kan worden als een poging tot lieflijke ballade. Zelfs de 'ooh ooh' achtergrondkoortjes zijn aanwezig.
"I'm Your Man" kan doorgaan voor een radiovriendelijke popversie van Nine Inch Nails. Mogelijk een invloed van producer Alan Moulder,die in het verleden met Nine Inch Nails werkte en nu samen met Catherine Marks dit album produceerde.

Beoordeling: 8,2/ 10

Deze maand staat allusinlove op het Download festival in Donnington Park. 'It's Okay To Talk' is vanaf 7 juni verkrijgbaar. Beijk hieronder de video voor "All My Love".


Comments