albumreview: Caamp - By And By

Van een universitaire keramiek opleiding afscheid nemen om liedjesmaker te worden, dat is het traject dat Taylor Meier volgde. In 2016 vormde hij met een jeugdvriend Caamp en het titelloze debuutalbum volgde al snel. Eind juli kwam de band, inmiddels een trio, met het tweede volledige album 'By And By'.

Folk, country, americana met een prominente rol voor de banjo; veel Amerikaanser kan een album bijna niet worden. Deze basis van de band uit Cleveand, Ohio is sinds dit album meer aangevuld met elektrisch versterkte gitaren en de uitkomst is een mooie afwisseling tussen ballades, vlotte folk ("Keep The Blues Away") en meer indierock getinte nummers ("No Sleep", "Peach Fuzz"). Een leuke kennismaking met deze band.

'By And By' debuteerde vorige week op #1 in de heatseekers chart van Billboard, een soort tiplijst voor nieuwe artiesten of zij die nog geen grote hit op hun naam hebben staan.

Beoordeling: 7,5/ 10

Voor de rest van 2019 is de band actief in Noord- Amerika. Voor ons is er een lyric video voor "No Sleep". 'By And By' is sinds 26 juli verkrijgbaar en te beluisteren.

Comments