albumreview: The Sorry Kisses - Life's An Illusion

Wat doe je als je akoestisch singer songwriter bent en wat meer rock georienteerde nummers hebt liggen? Dan begin je een rockband. Dat deed Hayley Hutchinson en vond in Sam Forrest, de frontman van Nine Black Alps, een compagnon. Inmiddels is hun project The Sorry Kisses met 'Life's An Illusion' aan het vijfde album toe.

Afgaande op 'Life's An Illusion' zijn het geen restproducten die worden opgenomen want alle tien de nummers liggen lekker in het gehoor en zijn veelal pakkend. Indie rock die soms de pop kant en soms de rock kant voorrang geeft met fijne vaak tweestemmige zang.

Zo is het, zoals de band zelf omschrijft, een album voor liefhebbers van Beck en Sonic Youth, terwijl ook mensen die The Breeders en Hole graag horen aan hun trekken komen.  Jaren '90 indierock, waarbij ook een band als Letters To Cleo (wie kent hen nog?) boven komt drijven. Over concertdata is niks te vinden maar het lijkt zeker een aanrader.

Beoordeling: 9/ 10

'Life's An Illusion' is sinds 28 juni uit via Desert Mine Music en te beluisteren op de streamingplatforms. Bekijk hieronder de video voor "City Rhytm", dat momenteel op de drempel van onze FTLOM Top 40 staat.

Comments

  1. it's a killer should be in the top 40

    ReplyDelete
  2. het hele album mag dan wel in de top 40

    ReplyDelete

Post a Comment