albumreview: Barely Autumn - Day Trip To The Petting Zoo

Op het nieuwe album 'Day Trip To The Petting Zoo' pakt het Brusselse Barely Autumn het wat anders aan dan voorheen. De melancholische akoestische tonen worden ingeruild voor een meer stuwend gitaargeluid. Het album kwam afgelopen week uit.

‘A Day Trip To The Petting Zoo’ is een plaat over leegte en frustraties, zonder in weemoed te vervallen. Opener en eerste single "Alix" begint al goed ('I Wish She Would Come Back' en het refrein 'Why Did I Keep Going In A Lie?/ I’ve Wasted All This So Called Precious Time') en is wat dat betreft album omvattend.
Ook titels als "Dream Vaporizer"(over een stukgelopen relatie?), tweede single "Abortion Coffee" (wat dat ook mag zijn, de strekking van het nummer is weglopen voor verantwoordelijkheid) en afsluiter "Out Of Love And Out Of Shape" laten wat dat betreft weinig te raden over.

Qua muziek beweegt het album zich van prettige poprock op de meeste van bovengenoemde titels naar het ietwat spacey geluid van "Crucified" en het wat bombastische "All There Is". Enige dissonant op het album is eigenlijk de ook al genoemde (instrumentale) afsluiter "Out Of Love And Out Of Shape" waarmee het album toch wat als een nachtkaars uitgaat.

Daardoor laat Barely Autumn je ondanks een prima album toch achter met een klein beetje gevoel van leegte en frustratie, waarmee het nummer toch zeker functie heeft op het album.

Beoordeling: 7,5/ 10

'A Day Trip To The Petting Zoo' is het tweede album van Barely Autumn en sinds 24 januari verkrijgbaar via Popup/ LAB mUsic en de gebruikelijke streaming kanalen. Bekijk hieronder de video voor "Crucified", de meest recente single of beluister het hele album.

Comments