albumreview: Bombay Bicycle Club - Everything Else Has Gone Wrong

Het Londense Bombay Bicycle Club komt een kleine zes jaar na 'So Long, See You Tomorrow' met een opvolger van dit album, dat de #1 positie haalde in hun thuisland. De band was tijdelijk gestopt, maar komt nu toch met een vijfde album

'Keep the stereo on, everything else has gone wrong'. Oftewel alles is kapot, houd de radio maar aan als je nog een beetje steun wil. De zin uit de titeltrack paste zo goed volgens de band dat ze het album er naar vernoemden (en het nummer dus logischerwijs daarom de titeltrack werd).
Het is tevens het echte begin van het album, hoewel het al het derde nummer is. De eerste nummers maken weinig indruk, maar "Everything Else Has Gone Wrong" pakt je. Het nummer is net als een groot deel van het album al voor de release bekend omdat er al meerdere als single uitgebracht zijn.

Bekendste is "Eat, Sleep, Wake (Nothing But You), tevens het prijsnummer van dit album dat verder met de al genoemde titeltrack en "Do You Feel Loved" drie nummers kennen die er uit springen.
Vriendin van de band Liz Lawrence verzorgt her en der wat vocalen en krijgt voor "People People" zelfs duet credits.

Uiteindelijk is 'Everything Else Has Gone Wrong' een fijn album, maar of het de troost geeft die je nodig hebt als alles kapot is?

Beoordeling: 6,8/ 10

Na een uitgebreide Britse tour komt de band op 19 maart naar De Melkweg in Amsterdam en op 23 is Ancienne Belgique in Brussel aan de beurt. Bekijk hieronder de video voor de titeltrack of beluister het hele album.

Comments