albumreview: Gengahr - Sanctuary

Voor Pokémon fans is Gengahr een bekende naam. Voor muziekfans inmiddels ook. Het Londense viertal brengt deze week met Jack Steadman van Bombay Bicycle Club als producer het derde album 'Sanctuary' uit. 

 Na de release van het tweede album in 2018 schreef zanger en songwriter Felix Bushe zo'n 60 nummers om een persoonlijk zware tijd te verwerken (het overlijden van zijn moeder en zijn vriendin die het land uit moest), nadat de opname van dit tweede album ook al geen feestje voor de bandleden was geweest naar het schijnt. Uiteindelijk besloten ze een soort nieuwe start te maken en alles in eigen hand te nemen, met hulp van vriend Steadman.

Eigenlijk is dit dus hun tweede debuutplaat. Gedurende het beluisteren van het album komt de indruk 'Foals- light' continu naar boven. Het is fijne indiepop met hier en daar wat disco ("Heavenly Maybe") en 's een wat steviger aanpak ("You're No Fun"). Met "Icarus" en opener "Everything & More" zijn dit de betere nummers van het album, net te weinig om een goed als beoordeling te krijgen.

Beoordeling: 6,5/ 10 

 'Sanctuary' werd zonder hulp van een label opgenomen; toen het werk klaar was wilde het Oostenrijkse label Liberation Records het album uitbrengen, wat ze op vrijdag 31 januari zullen doen. Op 2 maart staat de band in Paradiso, Amsterdam. Tot die tijd de video voor "Heavenly Maybe" of luister het album.

 

Comments