albumreview: The Guru Guru - Point Fingers

Het Belgische The Guru Guru scoorde recent een Love Of The Week met hun single "Delaware". Deze week is het tijd voor een heel album, 'Point Fingers'. Hun tweede.

Borderline Rock. De band zelf omschijft deze term die ze zich aanmeten als een soort gestoorde bende. Een energieke mix van 'indie-math- psycho-noise'. Dan is de 'potten en pannen intro' van een minuut als opener van dit album toch enigszins vervreemdend. Gelukkig zet "Mache" dan toch echt in en pakken ze met "Chramer"en "Ex-Alexander" flink timmerend en raggend door.
"Skidoo" begint als een heerlijk potentieel top nummer maar verliest zich de laatste minuut helaas in 'freakerigheid' voor met eerdergenoemd "Delaware" zich aandient als topper van het album. "And I'm Singing Aren't I" is even een rustpunt voor ze via "Origamiwise" naar het slot rammen.

Het vijftal staat er om bekend live te knallen en begeeft zich in dezelfde kringen als een band als Brutus. Met 'Point Fingers' hebben ze weer een kleine 40 minuten munitie voor een toer.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Point Fingers' komt op 31 januari uit via Luik Records. Komende week speelt de band nog in Hasselt voor ze naar het Verenigd Koninkrijk trekken. Vanaf maart is hun thuisland (Gent, Leuven, Luik) weer aan de beurt voor ze ook in Nederland te zien zijn: 18 maart in Muziekgieterij Maastricht, 4 april Mezz Breda en 30 mei Klomppop in Ovezande.

Bekijk hier de video voor "Origamiwise". of luister het album.

Comments