albumreview: Lola Marsh - Someday Tomorrow Maybe

Waar het debuutalbum hen 5 jaar kostte om te maken koos het duo Lola Marsh voor de opvolger voor een ander aanpak. Meer compact en vooral minder lang er aan werken. Resultaat is 'Someday Tomorrow Maybe' dat vandaag uitkomt.

Dat betekende niet dat het een haastklus moest worden maar er werd veel tijdwinst geboekt omdat ze wisten wat ze wilden met het album. Romantisch, nostalgisch en en beetje filmisch moest het worden. Opener "Echoes" zet je dan meteen op het goede pad, een nummer met zo'n typisch 'zou prima op een Tarantino soundtrack passen' geluid en als je het nummer wat zou uitkleden past het ook goed bij de oude zogenaamde spaghetti westerns.

"Hold On" zou op dezelfde soundtrack prima mee kunnen, terwijl tussendoor "Only For A Moment" met de aanstekelijke zanglijn gauw in je hoofd zit.
Het romantische deel zou je het folky akoestische "Strangers On The Subway" onder kunnen plaatsen. Ook "In Your Eyes" begint kaal akoestisch maar mondt uit in een ietwat theatraal vol nummer. Hierna verliest het album in het tweede deel helaas wat momentum buiten het mooie "Darkest Hour".

Met hun debuut EP en hun eerste album scoorde het Israelische duo (live een vijfkoppige band) al miljoenen streams, 'Someday Tomorrow Maybe' zal die score zeker zeer ruim verhogen.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Someday Tomorrow Maybe' is vanaf vandaag verkrijgbaar via Anova Music/ Barclay en te beluisteren op de streaming platforms en hieronder. Bekijk tevens de video voor "Only For A Moment". Voorlopig staan er geen concertdata in Nederland of België gepland.


Comments