albumreview: Eva van Manen - Politiek & LIefde

In 2018 bracht Eva van Manen haar album 'Politiek & Liefde' in eigen beheer uit op streamingplatforms. Het succes dat ze hiermee boekte bracht haar onder de aandacht van Concerto Records, dat het album nu op cd en lp uitbrengt. 

 'Als ik jouw hart niet mag hebben, geef me dan je auto maar'. Erg praktisch gedacht van Eva van Manen na het verbreken van een relatie in single "Je Auto", want 'haar spullen zijn zwaar'.

Nederlandstalige indiepop liedjes met elektronica en hiphop-elementen plus wat gitaarpop. Met minimalistische beats, synths en een praatzang die vaak wat neigt naar rap. De focus ligt vooral op Van Manen's hersenspinsels vertaald in teksten, om te dansen kun je beter ergens anders kijken, muziek en melodie zijn echt minimaal en slechts ter begeleiding.

Hierin verschilt ze van artiestes als Roosbeef en Eefje de Visser die in dezelfde hoek opereren. Misschien kan 'Politiek & Liefde' profiteren van de extra aandacht die er vooral dankzij het succes van Eefje de Visser voor dit genre is en zo een tweede succesvolle periode met dit album beleven.

Beoordeling: 6,8/ 10 

 'Politiek & Liefde' is dus al te streamen en is vanaf vrijdag 14 februari via Concerto Records ook op cd en lp te verkrijgen.
Eva van Manen is de komende periode volop live te zien:
14 februari Den Haag - Zaal 3 (Nationale Toneel)
21 februari Arnhem - Huis Oostpool
28 maart Rotterdam - Walhalla
29 maart Amsterdam - Bellevue
01 april Ede - Cultura
03 april Deventer - Theater Bouwkunde
10 april Amersfoort – De Lieve Vrouw
11 april Amstelveen - ANNA
04 mei Zwolle - Odeon
22 mei Leeuwarden - Neushoorn
07 juni Haarlem - De Oerkap

Mocht je haar niet live treffen, kijk dan hieronder de live video voor "Je Auto" of beluister het hele album op Spotify.

 

Comments